Следвайте Гласове в Европейският парламент призова днес Съветът на ЕС да

...
Следвайте Гласове в Европейският парламент призова днес Съветът на ЕС да
Коментари Харесай

Европарламентът подкрепи резолюцията за приемането на България и Румъния в Шенген

Следвайте " Гласове " в 
Европейският парламент прикани през днешния ден Съветът на Европейски Съюз да гласоподава до края на годината решение за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство. Резолюцията бе подкрепена с 547 гласа " за ", 49 бяха срещу, а 43 евродепутати се въздържаха, съобщи Българска телеграфна агенция.

Екологичен потенциал " показва учудване " от това, че от 2011 година Съветът на Европейски Съюз не е съумял да вземе това решение, макар многократните апели на евродепутатите и Европейската комисия. Отчита се, че още през 2011 година двете страни бяха изпълнили всички нужни условия за цялостното използване на законодателството за Шенген.
Екологичен потенциал настоятелно приканва Съвета на Европейски Съюз да предприеме всички нужни стъпки решението да бъде признато до края на 2022 година, като по този метод да отпаднат инспекциите на пасажерите по всички вътрешни граници за двете страни при започване на 2023 година. Евродепутатите приветстват това, че Румъния и България поканиха тази година проверяващи от Европейски Съюз да се уверят още веднъж в положението на границите, макар че страните към този момент са изпълнили всички правни условия и няма учредения за по-нататъшни оценки.
Допълва се, че приключването на процеса на оценка по Шенген за България и Румъния и готовността на двете страни да приложат напълно шенгенското законодателство бяха доказани в началото от специалистите от работна група и в заключенията на Съвета на Европейски Съюз от 9 и 10 юни 2011 година. На 8 юли 2011 година

Съветът на Европейски Съюз удостовери, че са изпълнени нужните условия за отбраната на данните, защита на въздушните, сухопътните и морските граници, полицейското съдействие, Шенгенската осведомителна система, визите.

Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР